Alzira convida l’alumnat a jugar amb el logotip de la capitalitat cultural per a donar a conéixer la distinció i estimular la creativitat

  • «Juguem amb el logo» proposa reinterpretar el disseny oficial amb tècnica lliure «i amb imaginació»
  • Poden participar estudiants de primària, del CEE Carmen Picó, del CFPA Enric Valor i de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques

La Regidoria de Cultura convida l’alumnat d’Alzira a jugar amb el logotip de la Capital Cultural Valenciana. Esta setmana s’envia a tots els centres educatius una carta per a informar de la convocatòria del concurs «Juguem amb el logo», en el qual podran participar els xiquets i les xiquetes que cursen de 1r a 6é de primària als centres d’Alzira, l’alumnat del Centre d’Educació Especial Carmen Picó, del CFPA Enric Valor i de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alzira. Juntament amb la missiva, els centres educatius rebran els fulls amb format DIN A4 amb el dibuix traçat del disseny oficial perquè els distribuïsquen entre el seu alumnat perquè puguen «pintar, interpretar, complementar, decorar, etc., lliurement i amb imaginació el logotip oficial que li facilitem imprés; s’hi podrà emprar qualsevol tècnica pictòrica i decorativa (llapis de colors, ceres, aquarel·les, retoladors, collage…)», indiquen les bases.

L’objectiu del concurs és donar a conéixer la distinció rebuda per la ciutat, que este 2022 és capital cultural valenciana, d’acord amb la declaració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i promoure la creativitat i la lliure expressió artística dels participants. La iniciativa seguix el mateix format del concurs de decoració del dibuix de la fallera Amparito de la Casa de la Cultura, que va impulsar la Regidoria el passat curs i que «va tindre una excel·lent acollida per part dels centres educatius d’Alzira. Confiem que el present concurs també la tinga», declara Aranda. Les regidories de Cultura i Educació i Infància col·laboren en este concurs.

El concurs forma part de la programació de la capitalitat cultural valenciana d’Alzira. El guardó, destaca el regidor de Cultura, Alfred Aranda, «identifica aquells municipis que destaquen per la seua aposta decidida per la cultura, per a garantir l’accés, la visualització, el reconeixement i la deslocalització de la cultura com a instrument de cohesió social i de foment econòmic». L’extensa oferta cultural de la ciutat es veu intensificada enguany amb les propostes assignades des de la Conselleria de Cultura en reconeixement a la distinció, així com per les aportacions d’entitats del municipi, que han sigut convidades a col·laborar i a contribuir amb idees, activitats i peticions per a ampliar el programa i fer-lo més divers.

Aranda explica que «per a l’Ajuntament d’Alzira és un gran orgull rebre este nomenament, perquè implica el reconeixement al treball realitzat, especialment, des de la Regidoria de Cultura, que oferix una programació cultural continuada, variada, de qualitat, accessible, en la qual destaca la promoció de tot allò que ens identifica com a poble valencià». Així mateix, avança que, «al llarg de l’any 2022, les places, els carrers, els parcs, els edificis i els escenaris de la nostra ciutat s’ompliran de músics, ballarins, actors, cantants, pallassos, pintors, il·lustradors, contacontes, escriptors, acròbates, dolçainers, balladors, dracs, fades i gegants… Homes i dones que, amb les seues arts i encanteris, ens faran gaudir d’espectacles, experiències i moments inoblidables que ens enriquiran com a persones», dins de la programació de la capitalitat cultural valenciana.

Tot i que «encara vivim moments delicats generats per la pandèmia de la COVID-19», Aranda assegura que «totes les activitats es realitzen complint la normativa sanitària vigent, i per este motiu cal assistir i participar en tots els actes sempre amb precaució i responsabilitat», recorda. Alhora, convida a participar en la programació: «La Regidoria de Cultura i la Regidoria d’Educació i Infància volem que tots els xiquets i les xiquetes, els joves i les seues famílies, assistisquen a les nombroses activitats previstes, les quals s’identifiquen perquè porten el logotip institucional de la capitalitat».

S’admetrà un únic dibuix per participant i s’establixen tres premis per a cada curs que participe, que són entrades gratuïtes per a diversos espectacles i lots de materials d’arts plàstiques. Entre el 22 de març i el 4 d’abril es farà una exposició dels dibuixos seleccionats i es lliuraran els premis el dia de la inauguració. Cada centre educatiu participant lliurarà els seus treballs, agrupats per cursos, a la  Casa de la Cultura de l’1 a l’11 de març 2022, d’acord amb les bases.

L’Ajuntament d’Alzira agraïx de bestreta la implicació dels centres educatius «en tot allò que ajuda a ampliar la formació dels estudiants i a divulgar esta efemèride». I anima «tots els membres de la comunitat educativa a participar en les múltiples activitats culturals previstes a Alzira, que enguany és ‘cau de cultura’».

Enllaç a les bases de la convocatòria:

https://www.alzira.es/wp-content/uploads/2022/01/Bases_juguem-Logo.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

comparteix aquesta Notícia:​