Cultura arranca la programació a Alzira amb el Cor de la Generalitat

  • La Conselleria programarà més d’una vintena d’activitats d’arts escèniques, música, exposicions i cinema a Alzira durant 2022
  • A més destina 100.000 euros a la capital de la Ribera Alta perquè dissenye programació cultural pròpia

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha programat la primera d’un seguit d’activitats que té previstes durant 2022 a Alzira, amb motiu del reconeixement de la capital de la Ribera Alta com a capital cultural valenciana.

Es tracta d’un concert del Cor de la Generalitat, junt amb el grup valencià de recuperació de música antiga La Dispersione, sota la direcció de Joan B. Boïls, que tindrà lloc el divendres 21 de gener a les 20.30 hores al Gran Teatre d’Alzira.

En este sentit, s’ha dissenyat un programa especial titulat Armónico Tributo, format per obres de Buxtehude, Fasch, Muffat i Bach. En este muntatge, el director del Cor de la Generalitat serà Jordi Blanch i es comptarà amb la soprano Erika Escrivà i l’alt Diana Muñoz com a intèrprets principals. El grup La Dispersione estarà compost pels violinistes Luis Osca i Josep Ribes; Juan Perfecto Osca al violó; Lluc Osca al contrabaix; Fran López a la tiorba, i Ignasi Jordà a l’orgue.

Cal recordar que la distinció de capital cultural valenciana promou la descentralització de l’oferta cultural, la millora de les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals del territori valencià i l’accés universal a la cultura. En este sentit, i com a novetat, per primera vegada la Conselleria de Cultura hi destina fons econòmics perquè l’Ajuntament d’Alzira dissenye programació pròpia, en concret 100.000 euros.

Alhora, tal com s’ha fet en les capitals culturals valencianes anteriors, Cultura de la Generalitat programarà durant l’any activitats d’arts escèniques, música, exposicions i cinema a la capital de la Ribera Alta mitjançant els diversos espais culturals que depenen de la Conselleria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

comparteix aquesta Notícia:​